Reklámanyagok

Reklámkészítés, promóciós anyagok

Bannerek

A banner (PVC ponyva) a műanyag alapú molinók között a legelterjedtebb alapanyag. Az anyagok közötti különbségeket a szálak száma, szövésük és hengerelésük típusa határozza meg.

A felhasználás területe alapján megkülönböztetünk: frontlit, backlit (backlight) és blockout (blackout) anyagokat. A banner kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas. Szállítása és szerelése egyszerű. Az anyag és a nyomat kiváló minőségének köszönhetően többször felhasználható. Az időjárás hatásainak maximálisan ellenáll, kültéren akár 5 év is lehet élettartama!

 • Frontlit
  A Frontlit banner anyagának egy oldala (front) nyomtatható. Ez a ponyvatípus nem átvilágítható. Jellemzően kültéri felhasználásra ajánljuk. A nyomtatásra használt anyag alapszíne fehér, de több különböző alapszínben kapható.
 • Backlit (backlight)
  Nevéből adódóan átvilágítható ponyváról (bannerről) van szó, mely a telített színek érdekében mindkét oldalon nyomtatásra kerül. Ennek érdekében olyan alapanyagot használunk, melynek a hengerelés miatt mindkét oldala sima, ezáltal nyomtatható. Az így készült nyomatok túlnyomó részt dekorációs céllal, feszített ponyvás fényreklámokba kerülnek.
 • Blockout (blackout, szendvicsmolinó)
  Két oldalon nyomtatott banner, mely a középen elhelyezett fekete fényzáró rétegnek köszönhetően blokkolja a fényt. Olyan kültéri helyszíneken javasoljuk használatát ahol fontos, hogy meggátoljuk a két oldalon elhelyezett nyomatokat abban, hogy tartalmuk átszűrődjön a másik oldalra, például, ha a két oldalon eltérő grafikai elemek vagy üzenet van (start, cél, stb.)

 

Öntapadósok

Az öntapadós fóliák nyomtatva vagy vágva a reklámgrafika elengedhetetlen elemei. A felhasználás dönti el, hogy milyen minőségű, "feladatú" fóliát alkalmazunk. A nyomtatás történhet szitanyomással, digitális nyomtatással. Öntapadós fólia vágás alkalmazásával látványos, élénk színű, kontrasztos dekoráció készíthető.

Fólia kivágás során a dekoráció színeit a kiválasztott öntapadós alapanyagok határozzák meg. Rengeteg szín, és árnyalat választható. A kivágott fólia nagyon sokféle anyagra felragasztható: üvegfelület, fém lemezek, műanyag lemezek.

Autó dekoráció céljára is kiválóan alkalmas. A dekoráció nem károsítja az autó fényezését (bár hosszú évek után - mivel a letakart felület kevésbé fakul - az eltávolított reklámfelirat helye enyhén megmaradhat, de ez polírozással teljesen eltüntethető.) Autódekoráció esetén népszerű a nyomtatott, körbevágott öntapadós fólia alkalmazása.
Az autó reklám ilyen esetben lamináló réteggel van borítva a nagyobb mechanikai ellenállóság érdekében (kőfelverődés, gallyak karcolása, mosókefe nyoma ellen.)

 

Plakátok

Kültéri plakátok nyomtatásához oldószeres festéket használunk, így az ellenáll az időjárás viszontagságainak (napfény, eső, stb.)
A kültéri plakátok leggyakoribb felhasználási módjai:

 • utcai panók
 • kirakatok

 

Reklámhálók

A mesh a széláteresztő műanyag alapú molinók között a legelterjedtebb. A PVC reklámháló (mesh) egy frontlit-hoz hasonló, merevebb tartású lyukacsos anyagú ponyva.

A nyomtatható építési háló felhasználási területe hasonló a perforált ablakfóliához. Az épületháló lyukacsos szerkezetének köszönhetően átereszti a fényt, így a háló nyomtatott oldala felől a grafika látható, belülről pedig kilátni. Fontosabb tulajdonság, hogy épületreklám megoldásként alkalmazva -szintén a perforált anyagnak köszönhetően- a szél nem kap bele könnyen, így biztonságosan használható óriás méretekben is. Az épületháló lógatva vagy feszítve is használható. Automata gépekkel a nyomtatott épületháló konfekcionálását is vállaljuk! (szegés, ringlizés)

Alkalmazási példák:

 • épületháló reklám (építkezés, felújítás alkalmával vagy külön engedéllyel)
 • ablakdekoráció (ablak elé lógatva)
 • tűzfal reklám
 • óriás méretű kifeszített reklám háló tábla helyett
 • egyéb kültéri és beltéri épületháló dekorációk

 

Volumetrikus Betűk

Reklámfelirat, betűk, logók, dekorációk bármilyen formája megjeleníthető 3 dimenziós, polisztirén (hab) kivágással.
A kivágás számítógép vezérlésű izzószállal történik és pontosan követi a grafika körvonalait. Megoldható néhány cm-es betű kivágás és több négyzetméternyi dekoráció is.

A kivágott habbetű vastagsága lehet 1-15 cm, viszont ez a vastagság ragasztással tovább növelhető. Óriás dekoráció is elkészíthető a hab alapanyag táblaméretétől függetlenül, mivel ragasztás, glettelés során az illesztési vonal eltűnik.

Bármilyen szín kiválasztására van lehetőség. Színskála alapján kerül kikeverésre a festék, melyet minimum 2 rétegben hordunk fel a kivágott alakzatokra. Kiváló színtartású kültéri festékkel dolgozunk. Festés előtt a kivágott betű csiszoláson, szükség szerint glettelésen esik át.

A dekoráció felragasztása számtalan felületre lehetséges, kültérben és beltérben egyaránt. A rögzítéshez speciális ragasztót használunk, mely szélsőséges időjárási körülmények között is alkalmazható.

 

Építkezési Hálók

Az építési háló homlokzati felújítások állványrendszerét burkoló, nagy szakítószilárdságú, hurkolt védőháló - ideális reklámfelület.

Ajánlott konfekcionálása, minden oldalon (hegesztéssel) megerősített visszahajtással kialakított bújtató. A háló lukacsos szerkezetének köszönhetően jó légáteresztő képessége és könnyű súlya miatt ideális megoldás a nagy felületekre.
Cégünk kétféleképpen személyesít építkezési hálót: mauális festéssel - makett alapján valamint nyomtatással. Kevés szín esetén sokkal kedvezőbb áron tudunk kézi festéssel személyesített hálót előállítani.

Jellemző adatok nyomtatott hálónál:

 • súly 160-270 g /m2
 • nyomat egy oldalon 150-370 dpi


Jellemző adatok kézi festésű hálónál:

 • súly 87 g/m2
 • személyesítés egy oldalon max. 4 színnel

 

Fénykazetták

Üzletek, cégek, benzinkútak kijelzésére egyik legalkalmasabb eszköz a fényreklám, amely kiváló térbeli hatást és a nagy fényerő miatt sötétben is jó láthatóságot bíztosít.

A reklámtábla oldala általában alumínium, élhajlított lemezből készül, de igény szerint saválló-, polikarbonát, vagy plexi lemezt is használunk.
A világító reklámtábla előlapja fényáteresztő plexid, vagy feszítetett ponyva. Erre kerül a dekoráció, vagy reklámfelirat. A világító berendezés a reklámtábla belsejében, a dekoráció mögött van elhelyezve. Leggyakoribb a ledes kivitelezés, vagy a szpotégős megoldás.

 

Zászlók

Egyedi méretben, céglogóval, emblémával vagy bármilyen reklámüzenettel ellátott hagyományos zászlóalapanyagra (hurkolt poliészter) nyomtatással vagy szublimálással készített reklámeszközök.
Reklámzászlókat leggyakrabban cégszékhelyeken, kiállításokon, benzínkutaknál találunk, viszont kisebb méretű mobil szerkezetű zászlókat lehet felállítani rendezvényeken is.

Tulajdonságok:

 • egy- vagy kétoldalas nyomat
 • egyedi méret (akár íves felület is)
 • standard vagy feszített kivite
 • egyedi konfekció


A feszített kivitelben elkészített zászlók előnye, hogy a megjeleníteni kívánt grafikai elemek (reklámüzenet) szélcsend esetén is láthatóak maradnak.

Anyagtípusok:

 • hurkolt poliészter (100%, 110 g/m2)
 • sűrűn hurkolt poliészter (100%, 210 g/m2)
 • selyemszatén (100%, 110 g/m2)